Felua-groep

Werken vanuit je eigen kracht. Met onbegrensde inzet. Dat is wat elke medewerker van Felua-groep doet. Ieder met een bijzonder talent, dat we samen ontdekken en ontwikkelen. Dat unieke werkvermogen verbinden wij graag met organisaties om ons heen. Het resultaat? Duurzame oplossingen met verrassend veel economische en maatschappelijke waarde.
Daar zijn we trots op.

Felua-groep: ontdek bijzonder werkvermogen!
Ik ben nu hier: home

Testimonial

Meer testimonials

Brochure Felua-Groep

Vraag brochure aan

Heeft u een vacature?

Laat het ons weten!

Participatiewet: nieuw werkbedrijf in oprichting

Felua-groep en deel werkplein Activerium samen verder als Werkbedrijf Lucrato

Felua-groep en een deel van Werkplein Activerium Apeldoorn starten samen een nieuw werkbedrijf in oprichting onder de naam Werkbedrijf Lucrato. Hierin worden de krachten van beide organisaties gebundeld voor het helpen van werkgevers aan de juiste arbeidskrachten. En voor het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden van een betaalde baan. De opening van het werkbedrijf vond plaats op 6 februari tijdens een feestelijke bijeenkomst voor werkgevers.

Eén aanspreekpunt
Werkbedrijf Lucrato neemt de taken van Felua-groep en de werkgeverdienst plus re-integratietaken van Werkplein Activerium over. Daardoor kunnen werkgevers in de regio Apeldoorn-Epe-Heerde voortaan bij één aanspreekpunt terecht voor het vinden van arbeidskrachten met een afstand tot werk. Het nieuwe werkbedrijf bundelt alle voordelige regelingen, subsidies en expertise van het Werkplein met die van de sociale werkvoorziening. Bestaande regelingen en contracten van Felua-groep en/of gemeente worden voortgezet.

Verrijken
Werkbedrijf Lucrato wil bereiken dat alle werkgevers in de regio sociaal ondernemen. Dit doet ze door organisaties én mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zodanig te verrijken dat de juiste match kan worden gemaakt. Consulenten van het werkbedrijf ontzorgen en ondersteunen werkgevers en werknemers zolang dat nodig is voor de beste, duurzame oplossing.

Al doende
Het werkbedrijf wordt formeel pas opgericht op 1 januari 2018. Maar vanaf 7 februari 2017 werken Felua-groep en een deel van Werkplein Activerium al samen vanuit één ‘werkbedrijf in oprichting’. Dat betekent dat een deel van de processen gaandeweg geoptimaliseerd zal worden. Het werkbedrijf i.o. wordt voorlopig gevestigd in het pand van Felua-groep, Gildenhûs in Heerde blijft bestaan. Gemeente Heerde en gemeente Epe zijn als mede-eigenaren van Felua-groep nauw bij het proces betrokken, evenals het UWV dat al langere tijd samen met Felua-groep en Werkplein Activerium optrekt in werkgeversdienstverlening.

Regionaal
Werkbedrijf Lucrato is partner van FactorWerk, het regionaal werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe. Dit samenwerkingsverband tussen 14 gemeenten, UWV, VNO-NCW Midden, FNV, CNV en lokale werkbedrijven streeft er naar om in deze arbeidsmarktregio (relatief) de laagste werkloosheid te hebben van Nederland. Het maakt daarbij gebruik van succesvolle lokale initiatieven en van een groot regionaal netwerk. 

Werkzoekenden
Ben je op zoek naar werk en lukt dat niet op eigen kracht? Meld je dan bij Activering en Inkomen op het Werkplein Activerium: www.apeldoorn.nl/het-werkplein-activerium

WSW
Heb je al een WSW-indicatie en ben je aan het werk bij of via Felua-groep? Dan behoud je je baan. Klik hier voor een overzicht van veelgestelde vragen met antwoorden.


In het nieuws

Samenwerking Pluryn en Lucrato voor doorstroom naar werk
Read onLees verder >>

Uniek vergaderen?!

Uw training of vergadering in ons
smaak!makend leercentrum. Aantrekkelijke prijs en maatschappelijk verantwoord.

Lees verder >>

SDD Emst

Roland Oudsen

"Ik kies om verschillende redenen bewust voor de inzet van medewerkers van Felua-groep. Voorop staat het commerciële belang."


Felua-groep
Bezoekadres: Egerlaan 15, 7334 AD Apeldoorn
Postadres: postbus 625, 7300 AP Apeldoorn

Bekijk hier alle vestigingen
t. 055 - 549 25 00
f. 055 - 542 47 82
e. info@felua-groep.nl

Plan route
Inloggen intranet

BTW-nummer: NL001299931B01
IBAN-nummer: NL90RABO0393401820
Twitter Youtube